10
Лип

Італія

Країна-музей з унікальними палацами, з однією з найкрасивіших мов у світі, Ватиканом, Колізеєм, романтичною Вероною та казковою Флоренцією, Пізанською вежею, Монбланом, італійською піцою, венеційськими гондолами та масками, розкішними пляжами і запальним народом. Гостинна Італія.

географія

Географія

Італія розташована на півдні Європи. Країну омивають чотири моря – Адріатичне, Іонічне, Тірренське, Ліґурійське. Найбільшими італійськими містами є Неаполь, Рим, Турин, Палермо, Ґенуя, Флоренція, Катанія, Болонья. Сицилія і Сардинія, мабуть, найвідоміші курортні італійські острови.

Столицею Італії є Рим.

Офіційною валютою країни є євро.

клімат

Клімат

Клімат в Італії відрізняється на півночі та на півдні. Це зумовлено розташуванням країни у помірному і субтропічному кліматичних поясах. На більшості території Італії літо протяжне і тепле. В Альпах з жовтня до травня бувають сильні снігопади і доволі низькі температури. Саме тому в Італію туристи приїжджають протягом цілого року: влітку – поніжитись на розкішних пляжах, восени та навесні – відвідати архітектурні пам’ятки, якими багата вся країна, взимку ж Італія вабить до себе любителів лижного спорту.

кухня

Кухня

Італійська кухня славиться на весь світ. Ароматна, щедра, на різний смак. Розмарин, пармезан, моцарелла, прошутто, оливкову олію та пасту (макаронні вироби) можна назвати символами Італії. Хоч італійські страви і виглядають простими на перший погляд (як, наприклад, спагетті по-болонськи з томатами), кожна господиня та шеф-повар в Італії володіють своїми секретами приготування страв, а особливо вишуканих соусів, з якими подаються, до прикладу, ескалопи з яловичини. Салямі, карпаччо (шматочки яловичого філе з оливковою олією, духмяними травами та спеціями, що подаються з сиром пармезан), різотто (страва із рису), сальтімбока (шніцель із яловичини з прошутто та шавлією), боккончіні (невеличкі кульки з моцарелли), традиційні холодні закуски антіпасто (запечені сири, копчені страви, мариновані в олії овочі, зелень, шматочки свіжих фруктів) – далеко не весь перелік того, що обов’язково варто спробувати в Італії. А ще, звичайно ж, італійські супи (мінестроне), які місцеві жителі зазвичай їдять ввечері, вишукане морозиво джелато та італійські вина. В Італії вина не бувають дорогими чи несмачними. Мабуть, тому і славляться на весь світ.

Країна сонця, карнавалів, творчості, натхнення, насолоди, романтики і щастя. Відвідайте –  і відчуйте самі.