10
Лип

Болгарія

Для більшості українців Болгарія – це альтернатива відпочинку на Батьківщині. Вона асоціюється у нас із відносно низькими цінами, сонячними пляжами, теплим і чистим морем та активним нічним життям.

Узбережжя Болгарії умовно ділиться на північне, із центральним містом Варна, та південне, з головним містом Бургас. Відомі курорти, такі як Сонячний берег, Золоті піски, Рів’єра, Несебр та ін. пропонують гостям добре розвинену туристичну інфраструктуру та безліч варіантів активного відпочинку. Цікаво, що багато курортів Болгарії отримали відзнаку «Блакитний прапор» за найкращі та найчистіші пляжі.

географія

Географія

Країна займає 22% Балканського півострова. Чорне море омиває Болгарію зі сходу, а  ліси, що займають близько 25% території країни, є одними із найгустіших у центральній Європі. Прибережна зона займає 648км. Одне з унікальних місць Болгарії, яке обов’язково потрібно відвідати при можливості, – це Казанликська, або Трояндова, долина, де ростуть олійні троянди. Болгари кажуть, що троянди віщують щастя: якщо двоє людей зустрінуться у цій квітучій долині, то обов’язково покохають один одного.

Столицею республіки Болгарія і водночас найбільшим її містом є Софія

Грошова одиниця – лев.

клімат

Клімат

Клімат Болгарії помірний, на півдні країни переходить до середземноморського. Влітку рідко відчувається виснажлива спека завдяки легкому морському бризу. Мабуть, саме цим, а ще прийнятними для українців цінами Болгарія щосезону приваблює до себе тисячі туристів.

кухня

Кухня

Болгари вірять, що кисломолочні продукти – ключ до довголіття. Що ж до національних страв, особливим, а окрім того ще й дуже корисним, є суп таратор. Він готується з йогурту, огірків, часнику та тертих горіхів і подається холодним. А ще солодкий перець чушки, який готують у різному вигляді, ковбаски кебапче, «луканка» і «суджук», гювеч – запечені у духовці овочі з бараниною, сир кашкавал – смакота, яку готують з овечого молока у гірських долинах країни, – це далеко не весь перелік страв національної кухні, які рекомендується скуштувати гурманам у Болгарії.

Щодо напоїв, то Болгарія – одна із найбільших країн-експортерів вина. Щоправда, самі болгари не надто поважають цей напій, а надають перевагу ракії – своєрідному самогону із різними фруктовими смаками. Міцність ракії може доходити до 70 градусів.

Якщо Ви шукаєте альтернативу відпочинку в Україні, то чорноморське узбережжя Болгарії прекрасно підійде і по клімату, і по цінах. Добиратися туди можна машиною, автобусом, літаком і поїздом.